Rapportera öppettider

Information:

Måndag: -
eller
Tisdag: -
eller
Onsdag: -
eller
Torsdag: -
eller
Fredag: -
eller
Lördag: -
eller
Söndag: -
eller

Meddelande:

RAPPORTERA AVBRYT
Sibylla, Umeå

Sibylla

Järnvägstorget 2
90328, Umeå

Vi har samlat samtliga öppettider för Sibylla, måndag till söndag. Vi listar även annan bra information såsom adress, telefonnummer, hemsida samt informativ text om företaget. Scrolla ned för att se öppettider!

Ordinarie

öppettider Sibylla

 • Måndag 08:00-21:00
 • Tisdag 08:00-21:00
 • Onsdag 08:00-21:00
 • Torsdag 08:00-21:00
 • Fredag 08:00-21:00
 • Lördag Stängt
 • Söndag Stängt
Hitta hit:
Järnvägstorget 2
90328 Umeå
Telefon:
Inget angivet
Hemsida:
Butikskedja:
Är detta ditt företag?
Redigera dina öppettider och nå ut till fler kunder! Läs mer här
I närheten av

Sibylla Umeå

Om

Sibylla

Sibylla grundades under 30-talet och den första Sibylla korven såldes 1932. Grundaren var Daniel Lithell som var son till korvtillverkaren Oscar Lithell. Namnet på korven, Sibylla utsågs via en tävling. 1997 bildades det s.k. Sibylla-förbundet och dit anslöt sig 300 gatukök. Sedan 2007 kan du nu också köpa Sibylla korven i matbutikerna.

Sibylla satsar mycket på miljön. De vill minska sin egen klimatbelastning och öka hållbarhetsarbetet. De ha valt att fokusera extra mycket på tre olika moment. Människan, Maten och Miljön.

Det första momentet som Sibylla satsar på är Människan. De vill att de anställda ska kunna utvecklas och stimuleras i en miljö där det råder både mångfald och jämställdhet. Sibyllas personal ska regelbundet utbildas för att utvecklas och kompetenssäkra. Sibylla ser också till att alla deras samarbetspartners arbetar för och har riktlinjer för hållbar utveckling.

Det andra området de satsar extra mycket på är maten. Sibylla strävar efter att deras mat ska vara så miljövänlig som möjligt. Sibylla vill också att deras mat ska vara hälsosam och hålla en hög kvalité. För att lyckas med detta väljer Sibylla i första hand miljömedvetna leverantörer och kontrollerar regelbundet kvalitetsmarkeringar och certifikat för att se till att maten håller den kvalité som den säger.

Det sista området är miljön. För att kunna sänka sin påverkan på klimatet har Sibylla identifierat de områden där deras påverkan är som störst. Med dessa riktlinjer kan de sen sätta upp handlingsplaner för att minska deras miljöbelastning. Deras första steg är det s.k. VAKET vilket betyder mätningar av förbrukningstal och kemikalier. De har en långsiktig hållbarhetsstrategi som de satsar på att klara till 2025. Varje år strävar de också efter nya mål. Sibyllas mål för 2018 är att hela kedjan ska uppnå 100% förnyelsebar energi, att de ska minska antalet kemikalier och att de ska lyckas samla alla sina lokala initiativ under konceptet ”Sibylla gör gott”

Sibylla har generösa öppettider men jämfört med andra snabbmatskedjor är de inte särskilt speciella. Öppettiderna varierar något mellan restaurangerna men de flesta öppnar runt klockan 10:00 på vardagar. De stänger sedan omkring klockan 20:00. Vissa har även öppet till klockan 21:00. På helgerna har de flesta något sämre öppettider då de öppnar runt klockan 11:00 och de stänger sedan runt klockan 20:00. Man bör känna till att vissa av Sibylla har stängt lördag och söndag och vissa har öppet mycket längre. En sak som gör Sibylla väldigt konkurrenskraftigt trots deras öppettider är deras meny. De erbjuder mer än de vanliga rätterna. Förutom pommes och hamburgare erbjuder de också korv, potatismos och kebab. Detta är en av anledningarna till att äldre människor gillar det eftersom de kan få mer än bara hamburgare och pommes. Sibylla säljer också vegetariska rätter. Du kan till exempel få en halloumi sallad. Till alla deras måltider kan du välja mellan future fries, mos och sallad. I måltiderna ingår även en dryck.

Sedan kedjan startade har Sibyllaskolan funnits. Det är en skola som finns till för att höja kompetensen bland de anställda. Alla nyanställda får gå en grundutbildning så att det lär sig mer om näringslära, tillagning, kvalité och service. För andra anställda finns det också utbildningar. De kan till exempel gå ledarskap, marknadsföring, ekonomi- och lönsamhetsfrågor. Det finns även andra kurser för de anställda som vill utvecklas.

Kan även skrivas som:
 • Öppettider Sibylla Umeå

 • Öppettider till Sibylla

 • Öppettider Sibylla

 • Sibylla Öppettider

 • Sibylla Umeå Öppettider

 • När öppnar Sibylla Umeå

 • Sibylla i Umeå Öppettider

Om

Umeå

Umeå är en tätort i Västerbotten, residensstad i Västerbottens län, och har varit universitetsstad sedan år 1965. Staden ligger vid Umeälven, runt en och en halv mil från Bottniska vikens kust. Med runt 85 000 invånare är Umeå Norrlands största tätort, och under 1980-talet blev staden marknadsförd som Norrlands huvudstad. I Umeå kommun finns omkring 120 000 invånare, vilket gör Umeå stad till kommunens största stad med marginal, och således centralort för kommunen. I Sverige är Umeå 13:e störst, med städer som Gävle, Borås och Eskilstuna hack i häl.

Umeå växte fram kring 1300-talet, men fick stadsrättigheter först i början av 1620-talet. Från början var Umeå hamn beläget centralt i staden, men i samband med landhöjning ligger hamnen idag 20 kilometer söderut, nära älvens mynning i Holmsund.

Umeå är en stad med ett bra företagsklimat, speciellt inom IT-sektorn. Med ett av världens snabbaste bredbandsnät, och en välutvecklad IT-infrastruktur, har många både väletablerade såväl som nya företag haft stor framgång inom branschen. Ett exempel på en framgångssaga direkt från Umeå är fotografi-utrustnings-leverantören Cyberphoto, som växte sig från att vara en lokal butik till att bli en av Skandinaviens största leverantörer av fotoutrustning.

Sedan 1990 har näringslivet haft absolut störst tillväxt inom den privata sektorn, och 2014 kom Umeå att bli trea i kategorin årets företagarkommun, tack vare företagens uthålliga tillväxt.. Företag som Volvo, GE Healthcare, Komatsu Forest och Konsum toppar listan gällande antalet anställda. Förutom IT-branschen är även den forskningsbaserade bioteknikindustrin, samt skogs- och verkstadsindustrier stora i Umeå.

I Umeå har 10 länder konsulat. Här finns länder såsom Danmark, Italien, Seychellerna, och Estland. Tidigare fanns även konsulat från länder såsom Storbritannien, Nederländerna, Spanien, och Tyskland.

Det finns flera teorier kring stadens namn, och hur den uppkom. Första gången en variant av namnet anträffades var 1316 när “Huum” skrevs. Detta tros under senare tid ha varit en felstavning av ordet “Uma” som förekom runt år 1320. Man tror att det ursprungliga namnet ska ha varit Uma, och att det motsvarade en beskrivning av älven. Uma är fornnordiska och betyder den dånande, eller den tjutande. Det finns även teorier om att det kommer från finskans uoma, som betyder flodbädd.

Den 25 juni år 1888 bröt en omfattande brand ut i Umeå, där 2300 av stadens 3000 invånare blev hemlösa. Branden utlöstes i Umeå bryggeriaktiebolags huvudkontor, och brinnande takspån fångades av vinden, vilket resulterade i en ytterst snabb och effektiv spridning genom stadens Umeås då trånga gator. Vid återuppbyggnaden tänkte man på att inte göra gatorna för trånga, och dessutom planterade man björkar längs alla gator i staden. Idag är Umeå känt som björkarnas stad.

Något annat Umeå är känt för är kultur, och 2014 blev Umeå utnämnd till europeisk kulturhuvudstad. Detta på grund av det stora antalet festivaler som är belägna i Umeå, men inte minst tack vare “Umeå Kulturnatta”, vilken är en av stadens största satsningar.

Umeå är en avlång tätort med över en mils avstånd mellan de yttersta stadsdelarna. Innerstaden består av 48 kvarter, och avgränsas av Ume älv, Västra Esplanaden, järnvägen, samt Östra Kyrkogatan.

Umeå är inte bara norra Sveriges största tätort, utan även Nordens trendigaste shoppingstad - och vi har öppettider till dessa! Det viktigaste shoppingområdet i innerstan är Kungsgatans gågata, där det finns tre större köpcentrum: MVG, UP2 och Utopia. Mellan Umeås centralstation och rådhuset finns Rådhusesplanaden, med ett rikt utbud av allt från skönhet och inredning, till exklusiva kläder. Shopping längs Skolgatan domineras av Sagagallerian - en hel galleria full av unika butiker. Umeå erbjuder helt enkelt riktigt bra shopping med stil.

Hos oss hittar du även öppettider till Avion Shopping - ett nyöppnat shoppingcentrum precis vid utkanten av Umeå som öppnades i mars 2016. Shoppingcentret ägs av IKEA Centres, och är hälften IKEA-varuhus, hälften allmän shopping. På 70 000 kvadratmeter hittar du ett IKEA-varuhus (upptar hälften av ytan), och 90 butiker, restauranger, och barer. Den 17 mars 2017 utsågs Avion Shopping till Sveriges bästa köpcentrum i en undersökning av branschtidningen Market.

Om

Sibylla

Sibylla grundades under 30-talet och den första Sibylla korven såldes 1932. Grundaren var Daniel Lithell som var son till korvtillverkaren Oscar Lithell. Namnet på korven, Sibylla utsågs via en tävling. 1997 bildades det s.k. Sibylla-förbundet och dit anslöt sig 300 gatukök. Sedan 2007 kan du nu också köpa Sibylla korven i matbutikerna.

Sibylla satsar mycket på miljön. De vill minska sin egen klimatbelastning och öka hållbarhetsarbetet. De ha valt att fokusera extra mycket på tre olika moment. Människan, Maten och Miljön.

Det första momentet som Sibylla satsar på är Människan. De vill att de anställda ska kunna utvecklas och stimuleras i en miljö där det råder både mångfald och jämställdhet. Sibyllas personal ska regelbundet utbildas för att utvecklas och kompetenssäkra. Sibylla ser också till att alla deras samarbetspartners arbetar för och har riktlinjer för hållbar utveckling.

Det andra området de satsar extra mycket på är maten. Sibylla strävar efter att deras mat ska vara så miljövänlig som möjligt. Sibylla vill också att deras mat ska vara hälsosam och hålla en hög kvalité. För att lyckas med detta väljer Sibylla i första hand miljömedvetna leverantörer och kontrollerar regelbundet kvalitetsmarkeringar och certifikat för att se till att maten håller den kvalité som den säger.

Det sista området är miljön. För att kunna sänka sin påverkan på klimatet har Sibylla identifierat de områden där deras påverkan är som störst. Med dessa riktlinjer kan de sen sätta upp handlingsplaner för att minska deras miljöbelastning. Deras första steg är det s.k. VAKET vilket betyder mätningar av förbrukningstal och kemikalier. De har en långsiktig hållbarhetsstrategi som de satsar på att klara till 2025. Varje år strävar de också efter nya mål. Sibyllas mål för 2018 är att hela kedjan ska uppnå 100% förnyelsebar energi, att de ska minska antalet kemikalier och att de ska lyckas samla alla sina lokala initiativ under konceptet ”Sibylla gör gott”

Sibylla har generösa öppettider men jämfört med andra snabbmatskedjor är de inte särskilt speciella. Öppettiderna varierar något mellan restaurangerna men de flesta öppnar runt klockan 10:00 på vardagar. De stänger sedan omkring klockan 20:00. Vissa har även öppet till klockan 21:00. På helgerna har de flesta något sämre öppettider då de öppnar runt klockan 11:00 och de stänger sedan runt klockan 20:00. Man bör känna till att vissa av Sibylla har stängt lördag och söndag och vissa har öppet mycket längre. En sak som gör Sibylla väldigt konkurrenskraftigt trots deras öppettider är deras meny. De erbjuder mer än de vanliga rätterna. Förutom pommes och hamburgare erbjuder de också korv, potatismos och kebab. Detta är en av anledningarna till att äldre människor gillar det eftersom de kan få mer än bara hamburgare och pommes. Sibylla säljer också vegetariska rätter. Du kan till exempel få en halloumi sallad. Till alla deras måltider kan du välja mellan future fries, mos och sallad. I måltiderna ingår även en dryck.

Sedan kedjan startade har Sibyllaskolan funnits. Det är en skola som finns till för att höja kompetensen bland de anställda. Alla nyanställda får gå en grundutbildning så att det lär sig mer om näringslära, tillagning, kvalité och service. För andra anställda finns det också utbildningar. De kan till exempel gå ledarskap, marknadsföring, ekonomi- och lönsamhetsfrågor. Det finns även andra kurser för de anställda som vill utvecklas.