Biltema öppettider

Biltema information

Biltema är Sveriges ledande företag inom detaljhandel med inriktning fordon. Biltema är verkligen ett företag de flesta svenskar känner till, fastän företaget är relativt nytt.

Det första Biltema-varuhuset slog upp 1963 av Sten Åke Lindholm. Det var till en början en postorderverksamhet i en liten källarlokal - som Biltema fram till 2003 höll kvar. Det första varuhuset var i Linköping på hela 6000 kvadratmeter - och blev en succé - då marknaden inte hade något liknande just då. Till en början sålde Biltema reservdelar och verktyg till bilar - men har nu även bygg, fritid, hem, båt och teknik till viss grad. Kort därefter öppnades det andra varuhuset, nämligen i Norge - och kort därefter även i Finland.

Biltemas framgång har förmodligen berott på det enkla konceptet. Det finns två nivåer av kvalité - en hög kvalité för yrkesmän, som ligger i den högre prisklassen och är tänkt för företag eller den seriösa individen - samt en lägre kvalité i den billigare prisklassen för lekmän (hemmafixare). Detta gör processen väldigt enkel för konsumenter - tillsammans med ett enkelt sortiment och många gånger Biltemas egna märke på produkter.

Det finns sammanlagt 124 varuhus och över 25.000 artiklar i sortimentet. De generösa öppettiderna för Biltema har verkligen visat sig uppskattas av kunder och möjliggjort rullians i varuhuset alla timmar de har öppet. Öppettider på helgdagar och även röda dagar är något som gjort att Biltema blivit ett självklart val för många konsumenter.

Biltema underlättar även för sina kunder i form av deras sortiment kataloger som ges ut två gånger om året, i hela 14 miljoner exemplar i Norden. Allt det tillsammans med att Biltema har sin egna hjälporganisation som stödjer Läkare utan gränser och Rädda barnen gör Biltema till en klar vinnare inom sin bransch - och vi är stolta över att ha deras öppettider hos oss.