Öppettider

Dollarstore

87 lokala företag

Önskar du nyhetsbrev från Dollarstore?

Önskar du uppdateringar från Dollarstore? Skriv in din e-post nedanför så läggs du till i deras nyhetsbrev!

Prenumerera

Grattis!

Vi har nu informerat företaget om att du önskar prenumerera på deras nyhetsbrev!

Annonsera här
Vill du annonsera här?

Vill du synas på Dollarstore? Registrera ditt Öppettider Marketplace-konto på sekunder och syns för hundratusentals potentiella kunder.

Inget företag
Är detta ditt företag?

Det är gratis att registrera ett medlemskap och du kan ta kontrollen över detta företaget med ett klick!

Historien bakom kedjan Dollarstore

Sociala medier:

Dollarstore är en svensk lågprisbutik som först öppnade portarna 1999. Idag finns dollarstore över hela landet och de mer än 60 butiker. Deras affärsidé är att priserna alltid ska vara jämna tiotal.

Dollarstore fokuserar på etik och moral. Det betyder att alla produkter som säljs i deras butiker ska vara producerade på ett sätt som tar hänsyn till de humanitära och etiska reglerna. Alla produkter som finns på hyllorna i dollarstore är producerade under rättvisa arbetsförhållanden. Med det menas att fabrikerna som de köper in ifrån ska ha hög brandsäkerhet och alla hygienrum ska hålla en hög standard. Belysningen ska vara anpassad efter verksamheten och lönerna ska betalas ut regelbundet på bestämda dagar och de får inte vara lägre än vad som bestämts i avtalet. Förutom detta fokuserar också dollarstore mycket på miljön. En del av detta är att de bara använder plastkassar av återvunnen plast för att minska belastningen på miljön. Förutom detta uppmuntrar dem också sina kunder att återanvända och återvinna sina bärkassar.

Förutom sitt fokus på sina produkter och miljön så fokuserar dollarstore också på sina medarbetare. De säger själva att de har Sveriges gladaste och trevligaste personal. För att tacka sin personal så anordnar dollarstore något som de kallar för Happy Friday. Denna fredag infaller en gång om året och ligger alltid på en lönehelg så att trycket i butiken är högt. Mellan klockan 15:30 och 19:00 får medarbetarna dela på dagskassan. Det betyder att alla pengar som dollarstore tjänar mellan dem klockslagen går direkt till de anställda. I samband med detta så sänks priserna på utvalda produkter för att locka mer kunder.

Sedan starten har dollarstore haft ett enormt utbud med allt från djurleksaker till kläder. Detta är utan tvekan en av sakerna som har gjort dollarstore så populärt. De har helt enkelt ett enormt utbud med en stor mängd olika produkter. Detta betyder att man i princip kan hitta allt där och alltid till ett bra pris.

Dollarstore har sällan rea på sina produkter eftersom de anser att det ska vara billigt att handla. Därför ger de dig ett billigt pris året runt. De lever efter uttrycket ”Lågt pris – varje dag!”. På dollarstore har du alltid rätt till en oinskränkt returrätt i 30 dagar. Det betyder att du har ett öppet köp i 30 dagar från köpdatumet. Förutom detta så erbjuder dollarstore även en reklamationsrätt som varar i tre år från inhandling datumet. Det betyder att om du upptäcker ett fel med din vara som inte är orsakat av hanteringen eller slitage så har du rätt att reklamera den i butik.

För att fortsätta vara konkurrenskraftiga erbjuder dollarstore generösa öppettider. På vardagar har de öppet mellan 10:00 och 19:00. På helgerna varierar deras öppettider mellan butikerna. De flesta öppnar klockan 10:00 på lördagen och klockan 11:00 på söndagen. De flesta av butikerna har sedan öppet till 16:00 med några få som har öppet ända till 18:00. Dessa öppettider varierar beroende på i vilken stad butiken ligger. Desto större stad desto längre öppettider. Men öppettiderna är ändå generösa och långa oavsett vilken dollarstore som du besöker. Dollarstore har dock ingen e-handel så om man vill handla måste man hålla sig inom butikernas öppettider.

Dollarstore är Sveriges snabbast växande lågpris kedja och de har två kontor ett i Svenstavik och ett i Kista. Sedan den första butiken öppnade 1999 är de nu uppe i mer än 60 butiker totalt. Dollarstore erbjuder bra produkter till ett bra pris med bra öppettider vilket är en av de stora anledningarna till varför det har blivit en så populär kedja.

Visa mer
Vill du annonsera på Öppettider.nu?

Se till att ditt företag syns när kunden är som mest köpbenägen.