Öppettider
Annonsera här
Vill du annonsera här?

Vill du synas på IKEA? Registrera ditt Öppettider Marketplace-konto på sekunder och syns för hundratusentals potentiella kunder.

Inget företag
Är detta ditt företag?

Det är gratis att registrera ett medlemskap och du kan ta kontrollen över detta företaget med ett klick!

Historien bakom kedjan IKEA

Sociala medier:

IKEA är en möbelaffär som nu finns i princip hela världen. När folk tänker på Sverige så tänker många på IKEA. Butiken grundades 1943 av Ingvar Kamprad. Namnet IKEA kommer från Ingvar Kamprads initialer (I,K) och de första bokstäverna i Elmatryd (E) och Agunnaryd (A) som var byn och gården där han växte upp. Av dessa bokstäver bildade han namnet IKEA och det namnet blev sedan känt över hela världen. Från början sålde IKEA bara pennor, ramar, smycken och liknande men till reducerat pris. Detta gjorde att butiken snabbt blev populär och redan 1960 öppnar IKEA sin första restaurang. Den låg i affären i Älmhult. Sedan dess har IKEA restaurangerna blivit kända över hela världen.

IKEA kallar sina restauranger för varuhusets hjärta. Det är här som du kan ta en paus från shoppandet och vila lite. De har något för både stora och små med sin barnmeny. I denna så inger en varmrätt, ett glas mjölk och en glasspinne till efterrätt. Dessutom finns det ett lekrum i anslutning om man plötsligt drabbas av spring i bena. Restaurangen har ungefär samma öppettider som resten av varuhuset men stänger en halvtimme innan resten av varuhuset. Dessa öppettider gäller även IKEA:s lekrum. De öppnar med varuhuset men stänger en halvtimme innan.

IKEA:s koncept grundar sig på att de ska erbjuda möbler som alla och inte bara vissa ska ha råd med. Det uppnår dem genom att kombinera funktion, kvalitet, design och produktvärde. Anledningen till att IKEA säljer sina produkter i lådor som du sen får montera ihop grundar sig på just detta koncept. Alla ska ha råd med deras möbler och man sparar pengar genom att själv köra hem och montera ihop möblerna eftersom man inte behöver betala några fraktavgifter eller monteringsavgifter. Förutom detta så satsar IKEA även på miljön.

IKEA vill ha en positiv inverkan på människor och miljö. Det är därför som de satsar på saker som verkligen gör skillnad. De köper till exempel in bomull från mer hållbara odlingar och de byter ut hela belysningssortimentet till energieffektiva LED-belysningar. De jobbar även mot att ställa om hela företaget till 100% förnybar energi. De vill också producera lika mycket energi som de förbrukar. Sedan 2009 har IKEA åtagit sig att investera 2,1 miljarder euro i utrustning som möjliggör för dem att producera egen vindkraft och solenergi. År 2020 ska IKEA endast köpa in trä från mer hållbara källor vilket också kommer leda till en bättre miljö. Men de säger själva att de inte är klara ännu. De har bara börjat.

IKEA satsar även mycket på sina medarbetare. De satsar på jämställdhet inom företaget och 49% av cheferna är faktiskt kvinnor. IKEA vill att alla medarbetare ska ha en möjlighet att växa inom företaget. De säger: Genom att vara oss själva och vara annorlunda kan vi alla växa. De tror att det unika hos varje individ gör IKEA bättre. Det gör IKEA till en utmärk arbetsplats för alla som är annorlunda och inte riktigt passar in någon annan stans.

För att fortsätta vara konkurrenskraftiga i en värld med allt fler möbelaffärer så erbjuder de väldigt bra öppettider. På vardagar har de öppet mellan klockan 10:00 och 20:00. På helgerna har de något kortare öppettider då de har öppet mellan 10:00 och 18:00. Detta är något av de bästa öppettiderna inom branschen och med deras priser är det inte konstigt att de har blivit så populära.

IKEA är ett företag med prisvärda produkter och bra öppettider. De arbetar för att förbättra miljön och de satsar på kvalité och produktvärde. Handlar du på IKEA kan du vara säker på att du kommer få en produkt av bra kvalité till ett bra pris. Det är därför IKEA har blivit så populärt och omtyckt av tusentals människor.

Visa mer
Vill du annonsera på Öppettider.nu?

Se till att ditt företag syns när kunden är som mest köpbenägen.