Öppettider

Sibylla

90 lokala företag

Önskar du nyhetsbrev från Sibylla?

Önskar du uppdateringar från Sibylla? Skriv in din e-post nedanför så läggs du till i deras nyhetsbrev!

Prenumerera

Grattis!

Vi har nu informerat företaget om att du önskar prenumerera på deras nyhetsbrev!

Annonsera här
Vill du annonsera här?

Vill du synas på Sibylla? Registrera ditt Öppettider Marketplace-konto på sekunder och syns för hundratusentals potentiella kunder.

Inget företag
Är detta ditt företag?

Det är gratis att registrera ett medlemskap och du kan ta kontrollen över detta företaget med ett klick!

Historien bakom kedjan Sibylla

Sociala medier:

Sibylla grundades under 30-talet och den första Sibylla korven såldes 1932. Grundaren var Daniel Lithell som var son till korvtillverkaren Oscar Lithell. Namnet på korven, Sibylla utsågs via en tävling. 1997 bildades det s.k. Sibylla-förbundet och dit anslöt sig 300 gatukök. Sedan 2007 kan du nu också köpa Sibylla korven i matbutikerna.

Sibylla satsar mycket på miljön. De vill minska sin egen klimatbelastning och öka hållbarhetsarbetet. De ha valt att fokusera extra mycket på tre olika moment. Människan, Maten och Miljön.

Det första momentet som Sibylla satsar på är Människan. De vill att de anställda ska kunna utvecklas och stimuleras i en miljö där det råder både mångfald och jämställdhet. Sibyllas personal ska regelbundet utbildas för att utvecklas och kompetenssäkra. Sibylla ser också till att alla deras samarbetspartners arbetar för och har riktlinjer för hållbar utveckling.

Det andra området de satsar extra mycket på är maten. Sibylla strävar efter att deras mat ska vara så miljövänlig som möjligt. Sibylla vill också att deras mat ska vara hälsosam och hålla en hög kvalité. För att lyckas med detta väljer Sibylla i första hand miljömedvetna leverantörer och kontrollerar regelbundet kvalitetsmarkeringar och certifikat för att se till att maten håller den kvalité som den säger.

Det sista området är miljön. För att kunna sänka sin påverkan på klimatet har Sibylla identifierat de områden där deras påverkan är som störst. Med dessa riktlinjer kan de sen sätta upp handlingsplaner för att minska deras miljöbelastning. Deras första steg är det s.k. VAKET vilket betyder mätningar av förbrukningstal och kemikalier. De har en långsiktig hållbarhetsstrategi som de satsar på att klara till 2025. Varje år strävar de också efter nya mål. Sibyllas mål för 2018 är att hela kedjan ska uppnå 100% förnyelsebar energi, att de ska minska antalet kemikalier och att de ska lyckas samla alla sina lokala initiativ under konceptet ”Sibylla gör gott”

Sibylla har generösa öppettider men jämfört med andra snabbmatskedjor är de inte särskilt speciella. Öppettiderna varierar något mellan restaurangerna men de flesta öppnar runt klockan 10:00 på vardagar. De stänger sedan omkring klockan 20:00. Vissa har även öppet till klockan 21:00. På helgerna har de flesta något sämre öppettider då de öppnar runt klockan 11:00 och de stänger sedan runt klockan 20:00. Man bör känna till att vissa av Sibylla har stängt lördag och söndag och vissa har öppet mycket längre. En sak som gör Sibylla väldigt konkurrenskraftigt trots deras öppettider är deras meny. De erbjuder mer än de vanliga rätterna. Förutom pommes och hamburgare erbjuder de också korv, potatismos och kebab. Detta är en av anledningarna till att äldre människor gillar det eftersom de kan få mer än bara hamburgare och pommes. Sibylla säljer också vegetariska rätter. Du kan till exempel få en halloumi sallad. Till alla deras måltider kan du välja mellan future fries, mos och sallad. I måltiderna ingår även en dryck.

Sedan kedjan startade har Sibyllaskolan funnits. Det är en skola som finns till för att höja kompetensen bland de anställda. Alla nyanställda får gå en grundutbildning så att det lär sig mer om näringslära, tillagning, kvalité och service. För andra anställda finns det också utbildningar. De kan till exempel gå ledarskap, marknadsföring, ekonomi- och lönsamhetsfrågor. Det finns även andra kurser för de anställda som vill utvecklas.

Visa mer
Vill du annonsera på Öppettider.nu?

Se till att ditt företag syns när kunden är som mest köpbenägen.