Öppettider

Biltema

53 lokala företag

Önskar du nyhetsbrev från Biltema?

Önskar du uppdateringar från Biltema? Skriv in din e-post nedanför så läggs du till i deras nyhetsbrev!

Prenumerera

Grattis!

Vi har nu informerat företaget om att du önskar prenumerera på deras nyhetsbrev!

Annonsera här
Vill du annonsera här?

Vill du synas på Biltema? Registrera ditt Öppettider Marketplace-konto på sekunder och syns för hundratusentals potentiella kunder.

Inget företag
Är detta ditt företag?

Det är gratis att registrera ett medlemskap och du kan ta kontrollen över detta företaget med ett klick!

Historien bakom kedjan Biltema

Sociala medier:

Det första Biltema grundades 1963 av Sten Åke Lindholm. Företaget växte snabbt och redan 1976 flyttade till nya lokaler. Då var deras årliga omsättning 25 mkr. 1983 öppnade Biltema sedan sitt andra varuhus som de bestämde sig för att lägga i Norge. Biltema har idag varuhus i hela norden förutom Island. Totalt har de 136 varuhus och deras årliga omsättning är i nuläget 2,685 miljarder kronor.

Affärsidén bakom Biltema var från början att sänka priset på bildelar. Sten insåg att om han beställde reservdelarna direkt från tillverkaren kunde han sänka priset på delarna rejält. Detta gjorde butiken mycket populär och det var därför de kunde byta lokaler efter bara några år. Biltemas nuvarande affärsidé är att sälja produkter av bra kvalité till bra priser. De definierar bra kvalité som att produkten felfri och leva upp till kundens förväntningar. För vissa av deras produktkategorier har de två tydliga kvalités nivåer. Den ena nivån utmärks av att produkten har tio års garanti och denna nivå vänder sig till mest till kvalificerade användare som använder verktygen yrkesmässigt. Den andra nivån vänder sig till dem vill ha bra verktyg till bra pris men som inte använder dem för dagligt bruk. De prioriterar därför pris över kvalité. För att se till att deras produkter håller den kvalité som de utlovar testar och analyserar de alla sina produkter innan de hamnar på varuhyllan. Tester genomförs också regelbundet medans produkten finns i lager. Deras produkter har en mycket liten felfrekvens och deras mål är att nå en reklamationsprocent på 0,5%. Det är alltså mängden produkter som de återkallar för att det finns ett fel med den. Procenten ligger i nuläget på 0,6% så de är nära men inte riktigt där ännu.

Nästan alla Biltemas butiker innehåller nu ett café där man till exempel kan köpa den berömda Biltemakorven. Dessutom säljer de både kaffe och glass till riktigt bra priser. Förra året sålde Biltema över 6 miljoner korvar! Deras nästa satsning är att bygga ut caféerna ytterligare med en barnhörna. Detta ska göra dem mer populära med barnfamiljer är planen. Caféet har samma öppettider som butiken. Biltemas butiker har öppet mellan 07:00 och 20:00 på vardagar och på helgerna har de öppet mellan 09:00 och 18:00. Dess öppettider är generösa och bra om man jämför med andra butiker i branschen vilket gör Biltema väldigt konkurrenskraftigt jämte andra företag i branschen.

Biltema satsar på miljön och en av deras största satsningar kallas för Biltema-tåget. Detta är ett tåg som dagligen klockan 21:30 avgår från deras stora lager i Halmstad till deras varuhus i Norge. Detta tåg transporterar lika mycket varor som 80 lastbilar och man räknar med att detta sparar 90% koldioxid eller 5,100 ton per år. Projektet började redan i fjol och det gick så bra att 31 Biltema varuhus i Norge nu får sina varor via tåg. Dessutom beräknar man att bygga ut detta ytterligare i hela norden.

Biltema är ett företag som är väldigt väletablerat. Det säljer tusentalsprodukter varje år och de ser till att alla deras produkter håller en hög kvalité. För att hjälpa miljön sköter de nu dessutom många av sina transporter via tåg vilket minskar koldioxidutsläppet rejält. Allt detta gör Biltema till det företag som det är idag, ett företag som levererar prisvärda produkter av hög kvalité till tusentals människor varje år.

Visa mer
Vill du annonsera på Öppettider.nu?

Se till att ditt företag syns när kunden är som mest köpbenägen.